Bando

COMPROMESOS AMB EL POBLE

Des de l’Alcaldia i l’equip de govern faig saber: És de tots conegut que habitem un poble que per les seues característiques té un alt valor com a tal. A ningú se li escapa que a més del seu paisatge, les seues gents i altres valors hi ha un que és amb absoluta seguretat de la mateixa importància que els esmentats, i aquest no és un altre que la neteja del nostre poble. Referent als ciutadans cal reconèixer que han fet un esforç important adequant edificis, façanes i elements estructurals dels seus habitatges que li donen al poble un encant natural. Estem contents? SI, és suficient? NO. Cal reconèixer que  l’assignatura de la recollida d’excrements de les nostres mascotes la suspenem.
L’Ajuntament ha de fer un esforç per a acabar amb el problema que embruta els carrers del nostre poble , però  també necessita l´ajuda de la ciutadania (article 5.1 col·laboració ciutadana). Els ciutadans han de col·laborar en mantindre el poble net controlant als seus animals i també avisant a les autoritats de les mascotes que solen anar soltes (està prohibit per l´ordenança) pel poble per a què l´ajuntament prenga les mesures necessàries. Aquestes no són altres que les de fer saber al propietari de la mascota que està infringint “l’ordenança de policia i bon govern reguladora de la convivència ciutadana de Parcent” en el seu article 16 d´animals domèstics on diu “1 Les persones que condueixen gossos o altres animals deuran impedir d’aquests depositen les seues dejeccions en les voreres, carrers, jardins i en general qualsevol lloc dedicat al transit de vianants o jocs infantils. Els propietaris o responsables dels animals deuran arreplegar els excrements sòlids que els mateixos depositen en la vía publica.

 

Aquesta informació farà que prenguem consciència  que tenim  com a ciutadans la obligació de complir les normes establides. És clar que en el cas de reincidència serà sancionat de la forma que corresponga (la sanció podria arribar fins a 700 euros).
No ens agrada gens que el nostre gos faça les seues necessitats dins de casa, doncs imaginat el desagradable que es veure-ho als carrers i no parlem si tens l’infortuni de xafar-la. És clar que si ens fem la pregunta estarem tots d´acord.
Que el poble estiga net és senyal de l’alt valor dels seus veïns com a ciutadans.
Quel poble estiga brut ens perjudica a tots.

 

 

 

 

El vostre alcalde

Máximo Revilla Martínez

Compartir:

Més notícies

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
Ir al contenido