Xarxa Llibres, nota de prensa

L’AJUNTAMENT DE PARCENT PAGARÀ UNA TERCERA PART DE LA DESPESA EN LLIBRES DE TEXT DELS SEUS ALUMNES

El ple municipal de l’ajuntament de Parcent va aprovar dilluns passat, 28 de setembre, una moció presentada per l’equip de govern, –amb els vots favorables del CDP i del PP i l’abstenció del PSOE–, en relació al pla Xarxa Llibres, (pla d’ajudes als llibres de text per a alumnes de primària i secundària). La moció arreplega un pla municipal per a finançar un terç de la despesa dels llibres de text als alumnes de Parcent, de primària i secundària, resulten o no cofinançats per la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial d’Alacant, fins a un import màxim de 66 euros per alumne.
És a dir l’Ajuntament es compromet a pagar el 33% de la despesa dels llibres de text a tots els alumnes de primària i AÇÒ que cursen els estudis tant a Parcent com en qualsevol altre col·legi públic d’al voltant.
Aquest ajuntament es felicita de la decisió del nou Consell d’engegar un pla per a aconseguir la gratuïtat dels llibres de text per a l’ensenyament públic obligatori, que és una antiga reivindicació de tots els ciutadans.
Durant el ple, també es va acordar sol·licitar a la institució corresponent rapidesa en la redacció de les bases i procediment jurídic per a començar a fer efectiva aquesta ajuda. Quan es publique la normativa que regularà tot el procediment, aquest Ajuntament informarà a les famílies, els col·legis i AMPA’s dels tràmits i accions que han de fer-se per a poder accedir a les ajudes.
D’altra banda, el Grup Socialista va presentar una moció pròpia que no va ser aprovada al no votar a favor ni CDP ni PP. L’actual equip de govern va entendre que aquesta proposta era inexacta, excloent i injusta per dos motius: És incoherent adherir-se a un pla que a data d’avui no està publicat en el Diari Oficial, com en la moció es demanava, i segon, ens sembla excloent i injusta perquè només incloïa en les ajudes als alumnes que cursaren els estudis en el nostre municipi, literalment sol·licitava:

«1. Este Ayuntamiento manifiesta su voluntad de adherirse al Plan del Consell para garantizar la gratuidad de los libros de texto a todos los alumnos y alumnas que cursen la educación obligatoria en nuestro municipio.»  

Aquest equip de govern creu en una educació pública de qualitat i gratuïta i que les ajudes han d’arribar a tots els alumnes. Amb la moció del PSOE què passaria amb els alumnes del municipi que cursen els seus estudis en un col·legi públic d’un altre municipi? Quin ajuntament seria el que donaria l’ajuda? Aquests són alguns dels raonaments que li vam fer al portaveu socialista, que van ser desestimats. El PSOE va mantenir la seua moció sense rectificar, per la qual cosa la seua proposta només va obtenir el seu propi vot favorable.
Parcent, 1 d’octubre de 2015

Bea Riera
Regidora d’Educació

Compartir:

Més notícies

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad
Ir al contenido