Festes

– Parcent, com la resta de pobles de la Marina Alta i en general com tots els pobles mediterranis, és eminentment fester.

– Des de què tenim notícies històriques del nostre poble sabem que les festes han estat nombroses i generalment de caire cristià.

 

En l’actualitat se celebren:

DataFesta
6 de generReis amb cavalcada
17 de generSant Antoni Abat amb benedicció d'animals
FebrerCarnestoltes; festa pagana molt arrelada al nostre poble, no ha deixat de celebrar-se ni als anys de postguerra quan estava prohibida. Es fan tres nits de balls amb caretes (que és com ací es diuen a les disfresses) molt participatives. En els anys 1940 al 1959 es feien balls als tres locals que existien: Societat Musical, Casino i Societat Agrícola sent Parcent en eixes festes el lloc de diversió dels pobles de la contornada.
AbrilSetmana Santa, Encontre, Pàsqua, Sant Vicent Ferrer
13 de maigRecentment se celebra la Verge de Fàtima
JunyCorpus Cristi, comunions, Sagrat Cor de Jesús
JuliolSant Cristòfol amb benedicció dels vehicles
Setmana del 9 al 15 d’agostSetmana festera per excel·lència a Parcent, que veu molt augmentada la seua població amb visitants i parcentins que viuen fora. Se celebren mises, processons, balls, castells de focs articificials, cordaes, partides de pilota, passacarrers, folklore, festes infantils, bous… És una setmana que ningú es pot perdre.

  • 9 d’'agost: Sant Llorenç

  • 10 d’'agost: Santíssim Crist de la Fe

  • 11 d'’agost: Divina Aurora

  • 15 d’agost: L’Assumpció


Programa de festes de Sant Llorenç 2012
8 de desembreLa Puríssima Concepció. Titular de la parròquia.
Dates variables“AUTOS BOJOS”. Si voleu participar, cal que construiu un “carro boig”, és a dir un vehicle sense motor que es relliscarà per les empinades pendents del poble. Adrenalina, un tant de risc i diversió assegurades.
Festes

Festes

Pasacarrers

Pasacarrers

Verge de l'Aurora

Verge de l’Aurora